Ecologische zwemvijvers

De beste zwemvijvers

De Watermolen maakt al ruim dertig jaar ecologische zwemvijvers met een uniek filtersysteem waardoor de waterkwaliteit altijd 100 procent is en het water kraakhelder blijft. Hierdoor zijn wij marktleider en maken wij alle denkbare zwemvijvers. Inmiddels hebben wij er al honderden gerealiseerd en op al deze projecten zit 100 procent garantie op de helderheid van het water.

Voor elke opdrachtgever maken wij een passend ontwerp: elke tuin is anders, evenals de opdrachtgever. Wilt u een strak design, zoals een klassiek zwembad, dan kan dat. Of liever een speelvijver voor de kinderen? Zwemvijvers in natuurlijke vormen zijn het meest gevraagd en voor dit type zwemvijver is werkelijk alles mogelijk.

Veiligheid

Veiligheid is bij ons een belangrijk thema; elektriciteit en water gaan immers niet samen. Alle techniek wordt daarom separaat van de zwemvijver gehouden, dus geen pompen en elektrische kabels in de zwemvijver en ook niet in het filter.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp en de bouw van een ecologische zwemvijver kijken we ook naar de duurzaamheid. Wij maken de zwemvijver zo dat deze tientallen jaren meegaat. Dus geen rare houten constructies in de grond die binnen 10 jaar verrot zijn, maar degelijke materialen en dit geldt ook voor de afdichting van de vijver, die wel 20 tot 30 jaar kan meegaan. Wij gebruiken geen zwembadpompen met een voorfiltertje dat elke week verstopt zit, maar originele zwemvijverpompen die al het vuil aan kunnen en naar het helofietenfilter pompen waar het vuil thuis hoort.

Ontwerp en waterkwaliteit

Geen enkele zwemvijver is hetzelfde. Dat heeft niet alleen te maken met het ontwerp en de vorm, maar ook met het water waar de zwemvijver voor het eerst mee wordt gevuld. Zo heeft Groningen ander leidingwater dan Arnhem; het ene water kan zacht zijn en het andere heel hard. De zuurgraad en het nitraatgehalte kunnen ook erg verschillen. Helofieten (moerasplanten) die we in het filter gebruiken moeten daar op aangepast worden, omdat zij ook hun eigen behoeftes hebben voor hard of zacht water en veel of weinig vervuiling. Door onze jarenlange ervaring hebben wij voor elke waterkwaliteit een unieke selectie planten kunnen samenstellen. Dit draagt ook bij tot een succesvolle zwemvijver met optimale waterkwaliteit.

IOB

De Watermolen is lid van het IOB. Dit is een internationale organisatie van zwemvijverexperts, die hun kennis delen met als doel het kennisniveau onderling op een nog hoger peil te brengen.
Tevens voldoet De Watermolen aan alle regels van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor ecologische zwemvijvers.

Foto’s

Foto’s © Copyright De Watermolen

Brochure aanvragen