Zwemvijver Doetinchem

Zwemvijver in Doetinchem?

Wilt u graag een zwemvijver in Doetinchem laten aanleggen? Dan doen wij van De Watermolen met veel plezier voor u. Dankzij 25 jaar ervaring weten wij dat niet alle zwemvijvers hetzelfde zijn. Dit heeft niet alleen te maken met het ontwerp, maar ook met de ligging van uw tuin en het water waarmee uw zwemvijver gevuld wordt. Het water in Doetinchem is namelijk anders dan elders in het land. Wij passen de planten in het filter worden hierop aan. Deze factoren zijn allemaal van belang als wij de zwemvijver voor u in Doetinchem aanleggen. Gelukkig beschikken wij over voldoende kennis om ervoor te zorgen dat uw vijver kraakhelder en schoon blijft.

Schoon zwemwater

In een natuurlijke zwemvijver wilt u uiteraard schoon natuurwater hebben met een goede waterkwaliteit, zonder afvalstoffen, chloor en chemische stoffen. Dit is mogelijk met een helofytenfilter. Dit is hét filter voor een schone zwemvijver in Doetinchem. Het is een plantenfilter dat aan het oppervlak van uw vijver wordt geplaatst. Het water wordt hier continu doorheen gepompt. Dankzij de biologische processen die zich hier afspelen, wordt het zwemwater goed gezuiverd.

Diverse filtersystemen

Als u voor een natuurlijk filter in Doetinchem kiest, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten wanneer wij een vijver aanleggen:

zwemvijver Doetinchem

  • Klassieke filter. Deze werkt de eerste jaren erg goed. Het zwemwater blijft schoon en vrij van vuil en zand. Echter, binnen 3 tot 8 jaar treden er wat gebreken op. Het filtersysteem kan de hoeveelheid vuil niet meer goed aan en raakt verstopt. Hierdoor gaat de kwaliteit van het zwemwater achteruit. Het filter moet dan vervangen worden. Vaak is dit nog duurder dan de aanschaf van een nieuwe vijver.
  • Mönch®filter. Deze gepatenteerde filter werkt net als een klassieke filter, maar dankzij de speciale doorspoelfunctie kan dit filter niet verstoppen en dichtslibben. Het filter dient slechts 1 keer per jaar te worden doorgespoeld. Het zand en vuil worden dan verwijderd en het filter blijft optimaal functioneren. Het water in Doetinchem blijft altijd kraakhelder en schoon.
  • Wilt u dat zelfs de allerkleinste stofdeeltjes uit uw ecologische zwemvijver verwijderd worden? Dan is het mogelijk om een fijner substraat aan de Mönch®filter toe te voegen. Deze verwijdert zelfs de meest minieme stofdeeltjes.

Wanneer mogen wij een vijver aanleggen?

Wilt u meer weten over een zwemvijver in Doetinchem? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over zwemvijvers en onze scherpe zwemvijver prijs. Bel naar 0315-325626 of stuur een e-mail naar info@zwemvijverexpert.nl. Tevens vindt u op de website een contactformulier. Vult u deze in en we zullen zo spoedig mogelijk van ons laten horen. U wilt toch ook een eigen zwemvijver in Doetinchem?