Zwemvijver Bloemendaal

Een zwemvijver in Bloemendaal?

Wilt u graag een zwemvijver in Bloemendaal laten aanleggen? Wij van De Watermolen staan in dat geval met plezier voor u klaar. Wij begrijpen dat niet iedere vijver hetzelfde is. Dit heeft met meer te maken dan alleen het ontwerp. Ook het water waarmee uw vijver gevuld wordt, zal van invloed zijn als wij de vijver gaan aanleggen. Het water in Bloemendaal is namelijk niet hetzelfde als elders in het land. Daarop moeten de planten in het filter aangepast worden. Gelukkig hebben wij de kennis in huis om ervoor te zorgen dat uw vijver kraakhelder is en blijft.

Duurzame zwemvijvers

Wanneer wij een zwemvijver aanleggen, houden wij niet alleen rekening met uw wensen in Bloemendaal. Ook de duurzaamheid van uw zwemvijver vinden wij erg belangrijk. Wij willen dan ook dat u nog tientallen jaren van uw natuurlijke zwemvijver kunt genieten in Bloemendaal. Voor onze zwemvijvers gebruiken wij daarom ook geen houten constructies die binnen 10 jaar helemaal verrot zijn. De materialen waarvan wij gebruikmaken hebben een levensduur van 20 tot 30 jaar.

Zwemvijver Bloemendaal

De verschillende filtersystemen

Hét filter voor een zwemvijver is de helofytenfilter. Schoon water is ook bij een ecologische zwemvijver in Bloemendaal belangrijk. Dit plantenfilter zorgt hiervoor. Aan het oppervlak van het filter worden helofyten (moerasplanten) geplaatst. Het water wordt hier doorheen gepompt. Dankzij de biologische processen die zich hier afspelen, wordt het zwemwater gezuiverd. Kiest u voor dit filter in Bloemendaal, dan heeft u de keuze uit twee soorten filters:

  • Klassieke filter. De eerste jaren functioneert het filter goed, maar daarna zal de werking verminderen. Vuil hoopt zich op voor het filtersysteem, waardoor deze verstopt raakt en de kwaliteit van het zwemwater snel achteruitgaat. Hierdoor is de levensduur van deze filters niet lang.
  • Mönch®filter. Dit filtersysteem werkt hetzelfde als de klassieke filter, maar dan met doorspoelfunctie. Hierdoor raakt dit systeem minder snel verstopt. Wanneer u eenmaal per jaar het filtersysteem doorspoelt, zal het water kraakhelder blijven.

Benieuwd geworden? Neem contact op

Wilt u graag meer weten over de zwemvijver prijs? Of wilt u graag dat wij een zwemvijver voor u op maat maken? Neemt u in beide gevallen gerust contact op. Wij staan graag voor u klaar in Bloemendaal. Telefonisch bereikt u ons op 0315-325626. Stuurt u liever een e-mail? Dan kan dit naar info@zwemvijverexpert.nl . Wij reageren dan zo snel mogelijk op uw vraag. Voor de aanleg van uw zwemvijver in Bloemendaal bent u bij De Watermolen aan het juiste adres.