Zwemvijver verwarmen

Onze specialisten helpen u

Wilt u ook op niet-zonnige dagen kunnen zwemmen, dan kunt u overwegen om uw zwemvijver te laten verwarmen. Hiervoor zijn meerdere opties, die wij van De Watermolen graag met u doornemen. Na 25 jaar in dit vakgebied weten wij alles over de zwemvijver, pompen en filters. Maar ook voor het ontwerp en vragen rond verwarmen kunt u bij ons terecht. In een kennismakingsgesprek nemen we graag uw wensen en behoeften door, waarna wij u een offerte en tekening zullen sturen. Natuurlijk mag u ons ook vooraf vrijblijvend om meer informatie vragen. Wij helpen u graag!

Gemiddeld al vrij warm water

Wist u dat de meeste zwemvijvers van zichzelf al relatief warm zijn? Vaak is het water zelfs warmer dan bij een klassiek zwembad zonder verwarmingsinstallatie. In de zomer zwemt u tussen de 20 en 26 graden in uw eigen zwemvijver. Vaak komt dit door het zwarte folie dat wordt gebruikt voor de waterdichting. Dit trekt zonnewarmte aan en dat scheelt soms wel 6 graden. Toch kan het slim zijn om het water extra te verwarmen, zodat u ook op koude dagen nog fijn kunt zwemmen. Bijverwarmen gebeurt meestal tot een temperatuur van 26 of graden.

Hoe uw zwemvijver verwarmen?

In de loop der jaren hebben wij ervaring opgedaan met diverse methoden om het water van de zwemvijver te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld op klassieke wijze met een elektrische warmtewisselaar of aansluiting op de cv). Dit kost echter wel veel energie en geld. U kunt eventueel ook kiezen voor zonnepanelen, die ze warmte van de zon opvangen. Of u kunt een waterpomp plaatsen. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.

5 pluspunten van De Watermolen

Wij van De Watermolen kunnen meer dan alleen het water verwarmen. Zo kunnen wij ook een ontwerp maken en de zwemvijver bij u aanleggen. Voor complete begeleiding van A tot Z zit u bij ons goed, maar dat is zeker niet het enige. Ontdek hieronder onze pluspunten:

  1. Wij beschikken over 25 jaar kennis en ervaring.
  2. Hierdoor krijgt u altijd een zwemvijver op maat.
  3. Veiligheid staat bij ons voorop (geen kabels in het water dus).
  4. Bij voorkeur werken we met ecologische filters.
  5. U heeft vaak wel 30 jaar plezier van een vijver van ons!

Zwemvijver verwarmen

Laat ons uw water verwarmen!

Het grote voordeel van een zwemvijver is dat u hier het gehele jaar plezier van kunt hebben: in de zomer kunt u erin zwemmen en in de winter is het een mooi gezicht. Maar wilt u ook in de lente of herfst kunnen zwemmen? Zorg dan voor een goede mogelijkheid om het water te verwarmen. Wij helpen u hier graag mee. Bel voor meer informatie naar 0315-325626 of mail ons: info@zwemvijverexpert.nl . U mag ook ons contactformulier invullen. In alle gevallen laten we snel van ons horen, zodat u weet welke opties er zijn om uw zwemvijver te verwarmen.