Onze specialisten helpen u
Wilt u ook op niet-zonnige dagen kunnen zwemmen, dan kunt u overwegen om uw zwemvijver te laten verwarmen. Hiervoor zijn meerdere opties, die wij van De Watermolen graag met u doornemen. Na 25 jaar in dit vakgebied weten wij alles over de zwemvijver, pompen en filters. Maar ook voor het ontwerp en vragen rond verwarmen kunt u bij ons terecht. In een kennismakingsgesprek nemen we graag uw wensen en behoeften door, waarna wij u een offerte en tekening zullen sturen. Natuurlijk mag u ons ook vooraf vrijblijvend om meer informatie vragen. Wij helpen u graag!
Gemiddeld al vrij warm water
Wist u dat de meeste zwemvijvers van zichzelf al relatief warm zijn? Vaak is het water zelfs warmer dan bij een klassiek zwembad zonder verwarmingsinstallatie. In de zomer zwemt u tussen de 20 en 26 graden in uw eigen zwemvijver. Vaak komt dit door het zwarte folie dat wordt gebruikt voor de waterdichting. Dit trekt zonnewarmte aan en dat scheelt soms wel 6 graden. Toch kan het slim zijn om het water extra te verwarmen, zodat u ook op koude dagen nog fijn kunt zwemmen. Bijverwarmen gebeurt meestal tot een temperatuur van 26 of graden.
Hoe uw zwemvijver verwarmen?
In de loop der jaren hebben wij ervaring opgedaan met diverse methoden om het water van de zwemvijver te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld op klassieke wijze met een elektrische warmtewisselaar of aansluiting op de cv). Dit kost echter wel veel energie en geld. U kunt eventueel ook kiezen voor zonnepanelen, die ze warmte van de zon opvangen. Of u kunt een waterpomp plaatsen. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.